Close
str. Lev Tolstoi 24/1 Chisinau
(+373) 696 31 300, (+373) 686 86 007 info@aromebio.md

Ulei din semințe de In, presat la rece! (льняное масло) BIO 250ml – Franța

Ulei din semințe de In, presat la rece! (льняное масло) BIO 250ml – Franța

150 MDL

Descriere

Uleiul din semințe de in bio este un produs natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de in, astfel încât proprietățile curative și calitațile tămăduitoare sa nu fie pierdute.
În compoziția uleiului de semințe de in, intră lignani (chimicale naturale din plante cu capacitate antioxidantă) care au proprietăți antivirale, antibacteriene, antiparazitare și antitumoral.

Cercetatorii susțin că lignanii din semințele de in, aduc multe promisiuni in bătălia cu afecțiunile, incluzând un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cancerul la sân.

Uleiul de semințe de in conține lecitină și este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, uleiul de in are acțiune antiinflamatoare, cardioprotectoare și de reducere a grăsimilor din sânge.

Uleiul de in are calități deosebite, conținând de doua ori mai mulți acizi grași Omega 3 decât uleiul de pește și un amestec de acizi esențiali Omega 3 și Omega 9.

Toți acești aminoacizi au un rol primordial în refacerea celulară, fiind foarte utili în tratarea sau ameliorarea diverselor afecțiuni.

BENEFICII: 

1) Sursă excelenă de fibre vegetale

Semințele de in sunt o sursă excelentă de fibre, atât solubile cât și insolubile. Mucilagul conținut stabilizează nivelele glicemice din sânge și este un laxativ natural.

La fiecare 100 de grame de semințe de in primești 25-30 de grame de proteine, motiv pentru care consumul de ulei de in este foarte recomandat în diete, atâta timp cât este administrat cu moderație.

2) Sursă de vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele găsite în semințele de in sunt: zinc, fier, Viramina E, caroten, Vitaminele B, magneziu, calciu, sulf, potasiu, fosfor, mangan, curpu, nichel, molibden, crom și cobalt.

3) Beneficii în sănătate, cosmetică și stare psihică

Semințele de in au fost intens studiate de-a lungul anilor și mai multe studii și cercetări de laborator i-au dovedit eficiența și îl recomandă în combaterea mai multor afecțiuni. Astfel beneficiile consumului de ulei de in sunt dovedite în:
– protecție antioxidantă;
– prevenirea cancerului de piele, prostată, sân, plămân, colo-rectal;
– ținerea sub control a astmului, afecțiuni pulmonare cronice obstructive (bronșită, pleurezie, emfizem);
– menținerea echilibrului hormonal în menopauză, dureri menstruale (dismenoree);
– infertilitate masculină și feminină prin eliminarea excesului de hormoni la nivel digestiv;
– riscul bolilor cardio-vasculare se reduce semnificativ la cei care aduc prin alimentație surse de acizi grași omega 3;

– scade producția și activitatea fibrinogenului;

– scade rata aritmiilor cardiace;
– mărește cantitatea de serotonină în creier și ne conferă o stare de bine;
– ajută la creșterea și ramificarea terminațiunilor nervoase (dendride și axoni);
– întârzie și reduce apariția simptomelor senilității prin blocarea generării de radicali liberi de natură lipidică;
– capacitatea de a distruge vasele care alimentează cu sânge tumora (proprietate pe care o mai are numai genisteina din soia!);
– marirea suprafeței intestinale și a absorției nutrienților;
– vindecă ulcerul gastric și duodenal;
– blochează acțiunea citokinelor (TNFa, PAF, PCR, IL1-8 etc.);
– stimulează sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastică și mai suplă;
– deficit de atenție și hiperactivitate ( datorită conținutului de lecitină);
– ținerea sub control a depresiei, schizofreniei, tulburărilor bipolare, sclerozei în plăci, anxietății, migrenelor, anorexiei nervoase;
– în osteoartrită, artrită reumatoidă;
– în arsuri, acnee, eczemă;
– în constipație, boala Crohn, ulcer;
– hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroză, hipertensiune;
– prevenirea infarctului miocardic;
– tratarea infecțiilor bacteriene, fungice, virale;
– obezitate și stimularea metabolismului energetic.

4) Previne osteoporoza

Pentru a reduce riscul de osteoporoză, este suficient să adaugi ulei de seminţe de in în mâncare. Studiile au demonstrat că acest ulei menţine în stare bună oasele, prin creşterea nivelului unei proteine implicate în formarea sistemului osos. Specialiştii spun că uleiul de seminţe de in este benefic mai ales femeilor la menopauză şi celor care suferă de diabet, predipoziţia către osteoporoză fiind mai crescută în cazul lor.

5) Tratează acneea și previn căderea părului

Un tratament naturist eficient împotriva acneei presupune folosirea de cataplasme cu făină din seminţe de in. Cataplasmele se prepară prin amestecarea făinii de in cu apă până cand se obtine o pastă. Cataplasmele trebuie aplicate săptămânal pe zonele afectate si astfel vor face ca pielea să devină mai fină şi mai curată. Tot datorită acţiunii lor de reglare a tulburărilor hormonale, seminţele de in ajută şi la prevenirea căderii părului.

DOZA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

Necesarul zilnic de acizi grași omega 3 (daca ne gândim să acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de in), este de doua lingurițe de ulei de in pe zi, dimineața și seara, înainte de masă.
Încercați să nu depășiți 3 linguri de ulei pe zi, fie el și de in, deoarece există riscuri de îngrășare și de creștere a lipidelor plasmatice.
Trebuie să avemîn vedere faptul că uleiul de in este totuși un ulei, fiind astfel chiar situat în vârful listei alimentelor celor mai calorigene. Astfel o lingură de ulei (15 ml) x 9,3 kcal/gram, depășește cu mult de 100 kcal.

INGREDIENTE: ulei din semințe de in* presat la rece

*ingredient certificat organic

VALOAREA NUTRITIVĂ / 100 ml:
valoare energetică – 3441kJ / 837kcal 
Grăsimi – 93,0 g;
din care acizi grași saturați – 11,0 g;
Acizi grași mononesaturați – 18,0 g; 
Acizi grași polinesaturați – 64,0 g;
Alfa Acid linolenic (omega 3) – 47,0 g; 
Glucide – 0,0 g; 
inclusiv zaharuri – 0,0 g;
Proteină – 0,0 g;
Sare – 0,0 g;

DEPOZITARE RECOMANDATĂ:

A se păstra la frigider. Consumați în termen de 3 luni.

CONTRAINDICAȚII: 

Femeile însărcinate nu au voie să folosească ulei de in, fiindcă s-a constatat că acesta poate cauza nașteri premature și chiar schimbări ale metabolismului. De asemenea femeile care alăptează trebuie sa ocolească consumul uleiului de in.
Avertismul în privința consumului acestui ulei este valabil și pentru cei care manifestă anumite afecțiuni ale sângelui, aceștia trebuie neapărat trebuie să consulte un doctor înainte de a folosi ulei de in deoarece acest ulei crește considerabil riscul de a produce hemoragii severe în cazul acestor pacienți.

ALTE INFORMAȚII:

Produsul poate conține alergeni: arahide, susan, nuci.

CANTITATE: 250 ml

Țara producătoare: Franța / Germania

Țara de origine a ingredientelor: Franța

            

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei din semințe de In, presat la rece! (льняное масло) BIO 250ml – Franța”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *